Rosa Graf

Rosa Graf

Heitland Rosa Graf maakt gebruik van verse plantenextracten: bijna alle plantenextracten die gebruikt worden in onze producten zijn door onszelf geproduceerd (eigen laboratorium).

 

Een algemeen geldende regel is dat we altijd kijken naar recyclebaar verpakkingsmateriaal én onze producten worden niet  getest op dieren.

 

Het verhaal van Rosa Graf

 

Verteld door Volker Heitland

 

Op 1 oktober 1926 was de geboorte van de cosmetica lijn ROSA GRAF. Op deze dag is het cosmetica-laboratorium van Paul Graf, de echtgenoot van mevrouw Rosa Graf, opgericht. In dit laboratorium werden cosmetische producten geproduceerd die vervolgens in de “schoonheidssalon” van zijn vrouw aangeboden werden aan de schoonheids-bewuste Leipzig-burgers.

 

Aanvankelijk waren er slechts een paar producten die in het laboratorium geproduceerd werden. Later werd dit een complete huidverzorgingslijn, evenals decoratieve producten. Vanaf 1928 werden op aanvraag ook andere professionele schoonheidsspecialisten geleverd. In eerste instantie in de directe omgeving van Leipzig, later, tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, werden de producten verkocht onder de merknamen Bergilot, Elramo, Tonikumyn en zelfs Rosa Graf in het gehele Duitse Rijk.
Tijdens de oorlog was er een drastische verlaging van de productie, de productie van cosmetica werd in die tijd niet als bijzonder beschouwd. Mevrouw Graf gaf mij aan dat de inkoop van grondstoffen tijdens de oorlog uiterst moeilijk was, maar de productie kwam nooit volledig tot stilstand. In 1943 werd het huis waar de schoonheidssalon en het cosmetica-laboratorium gevestigd waren, volledig verwoest door bombardementen.

 

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog verhuisde het echtpaar Graf naar Braunschweig en later naar Hannover waar de bedrijfsactiviteiten werden voortgezet.

 

Mevrouw Graf maakte start-ups van diverse schoonheidssalons, richtte de schoonheids-school op en het cosmetica laboratorium werd voortgezet. Toen de heer Graf overleed, had mevrouw Rosa Graf de volledige leiding over hun bedrijven. In 1971 verkocht zij het cosmetica-laboratorium aan Laszlo Petre en mijzelf, een korte tijd later namen we tevens de schoonheidssalons over en de opgerichtte schoonheidsschool zodat ze met pensioen kon gaan. Ze was, zoals ze Laszlo Petre en mij verzekerde, enorm trots dat we haar naam in ere houden en het merk verder tot een wereldwijd erkend begrip in de cosmetica wereld maken.
Sinds 1971, nu Laszlo Petre en ik samen met onze medewerkers en buitenlandse partners het merk ROSA GRAF voortzetten, kunnen we in de hele wereld ROSA GRAF producten leveren. We hebben mijlpalen bereikt in de ontwikkeling van cosmetische specialiteiten: de werking en het effect van vochtinbrengende producten zijn door ons beïnvloed, wij brachten als eerste wereldwijd verslag uit over oplosbaar collageen in cosmetica wereld, we hebben Collastine ontwikkeld, we waren werelds beste in de ontwikkeling van Repair Cmplex en hebben als eerste fabrikant afzonderlijke liposomen in zonnebrandmiddel verwerkt namelijk in onze bekende productserie Suntime. Deze lijst kan ik nog verder uitbreiden door een aantal voorbeelden zoals tot slot onze onderzoeksactiviteiten op Thalasso gebied.
Op deze manier zal Heitland & Petre Internationaal actief blijven om u als schoonheidsspecialiste te blijven ondersteunen met innovatieve producten en diensten.